WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Ongewervelde dieren
 


Aardhommel

Is een grote hommel (tot 22 mm) die weinig kleurvariaties vertoont : voorste deel van het achterlijf is geel, het achterste deel wit. Verspreiding : verspreid over gans Europa. Op veel plaatsen is dit de talrijkst voorkomende hommel. Koloniseert de meest uiteenlopende biotopen.
Jonge wijfjes vliegen reeds vanaf eind maart. Het nest wordt tot één meter diep in de grond gebouwd in gangen van muizen of mollen. Het wordt bekleed met mos en dergelijke materialen. De raten zijn door middel van waterafstotende waslaag beschermd tegen vocht. Later in het jaar kan één nest wel vijfhonderd hommels tellen.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer