WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Historische figuren

Alfred Heineken

Heineken, Alfred (Freddy) (Amsterdam 4 nov. 1923), Nederlands ondernemer, kleinzoon van Gerard Adriaan Heineken, die in 1869 bierbrouwerij Heineken oprichtte na de overname van de toen al 300 jaar bestaande bierbrouwerij Hooiberg.
Freddy Heineken verruilde in 1942 de middelbare school voor het familiebedrijf en leerde de praktijk van een bierbrouwerij goed kennen. In 1946 vertrok hij naar Amerika en werkte aan de vergroting van de afzet van Heineken-bier in de Verenigde Staten. Terug in Nederland bracht hij in praktijk wat hij in Amerika had geleerd: de reclame en marketing van Heineken worden grootschalig aangepakt. In 1951 werd hij, 28 jaar oud, commissaris van Heineken N.V. In 1971 werd hij voorzitter van de raad van bestuur. Hij bekleedde deze functie 18 jaar. In 1989 trad hij terug als 'baas' van de brouwerij en van 1989 tot 1995 was hij voorzitter van de raad van commissarissen. Onder zijn leiding groeide bierbrouwerij Heineken uit tot de grootste Europese multinational met (in 1997) 170 brouwerijen in 155 landen.
Freddy Heineken heeft nog steeds meer dan 50% van de aandelen in handen en daarmee een meerderheidsbelang in het bedrijf. Hij is een opvallende figuur, zowel binnen als buiten het bedrijf. Zo produceerde hij in eigen beheer een cd, met daarop 12 eigen composities vertolkt door de Canadese zanger Kenny Colman. Hij is bevriend met Frank Sinatra en met koningin Beatrix. In 1983 werd Freddy Heineken, samen met zijn chauffeur, ontvoerd. Drie weken bracht hij door in handen van zijn ontvoerders tot hij - nadat losgeld was betaald - door de politie werd bevrijd.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer