WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Historische figuren

Auguste Escoffier

Escoffier, Auguste (Villeneuve-Loubet 28 okt. 1847 - Nice 12 febr. 1935), Frans cuisinier, begon zijn culinaire loopbaan in het restaurant van een oom in Nice. Tijdens de Frans-Duitse Oorlog was hij chef de cuisine van de generale staf; in 1890 kreeg hij de leiding van de Savoy in Londen, later van het Carltonhotel aldaar.
Escoffier heeft een ware revolutie in de kookkunst teweeggebracht: zijn keukens waren eenvoudig en doelmatig en in plaats van de gebruikelijke, ingewikkeld opgemaakte en daardoor snel afgekoelde schotels propageerde hij het gebruik van dekschalen. Deze grootmeester van de kookkunst, de samensteller van bekende gerechten als de 'bombe Nero' en de 'Pèche Melba', genoot groot aanzien. Zijn geboortehuis is sinds 1966 een culinair museum.
 

 

 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer