WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Australische zeebeer

De Australische zeebeer of Arctocephalus doriferus. Grootte : mannetje lichaamslengte 2,3 tot 2,6 meter, gewicht tot 360 kg. Wijfje anderhalve tot 1,7 meter en gewicht tot ongeveer honderd kg. Uiterlijk : een grote, vuil grijsbruine rob, op de rug donker en aan de onderzijde lichter.
Verspreidingsgebied : beperkt tot TasmaniŽ en de zuidoosthoek van AustraliŽ van Lady Julia Percy-eiland tot Sydney; zij verzamelen zich voornamelijk op de eilanden voor de kust.
Deze rob lijkt in veel opzichten op de Zuidafrikaanse zeebeer en wordt door sommige systematici beschouwd als een ondersoort daarvan. Er is weinig bekend over zijn leefwijze. De voortplanting vindt plaats in november en december, met een hoogtepunt ongeveer een maand vroeger dan bij de Australische zeebeer van zuidwestelijk AustraliŽ; ondanks het feit dat zij geografisch dicht bij elkaar leven, wordt er van contacten tussen beide soorten zelden melding gemaakt.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer