WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

Carcharodus alcead of kaasjeskruiddikkopje

Heeft een verspreidingsgebied dat zich uitstrekt van noordelijk Afrika via Europa tot in centraal AziŽ. Deze vlinder houdt van warmte. Op plaatsen waar hij vliegt, is er veel kale stenige grond aanwezig. Als hij gaat zitten, houdt hij zijn vleugels gespreid. Mede door zijn camouflagetekening valt hij dan nauwelijks op. Het kaasjeskruiddikkopje drinkt nectar uit bloemen van kruidachtige planten. De eitjes leggen ze op verschillende soorten kaasjeskruid (zie de naam van het diertje). De rupsen groeien snel. Er zijn jaarlijks twee tot drie generaties van deze vlinder. De volgroeide rups overwintert in een cocon. De vlinder zelf vliegt in tegenstelling tot de meeste andere dikkopjes over grote afstanden en weet veel nieuwe terreinen te koloniseren.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer