WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Commerson-dolfijn

De Commerson-dolfijn of Cephalorhynchus commersonii. Grootte : lichaamslengte 1,4 meter en gewicht ongeveer vijftig kg. Uiterlijk : een stevige, zwart-en-witte dolfijn; een grote witte vlek strekt zich uit over het grootste deel van de rug, flanken, borst en onderbuik, waardoor het zwart overblijft voor snuit, rugvin, ruglijst, borstvinnen en staartvin. In elke kaakhelft 25 tot 32 tanden. De vier soorten van dit geslacht hebben een opvallende zwart-wit tekening. Doordat ze geen snavel hebben lijken ze meer op bruinvissen dan op dolfijnen.
Verspreidingsgebied : beperkt tot kustwateren van ArgentiniŽ van ongeveer 42 graden z.br., tot Tierra del Fuego en zuidelijk Chili, van ongeveer vijftig graden z.br. af; ook bij de Falkland-eilanden, Zuid-GeorgiŽ en de Kerguelen.
Een zeer kleine dolfijn, goed bekend bij de zeelui van de Falkland-eilanden en het gebied van Straat Magalhaes. Is tot nu toe weinig bestudeerd. Hij trekt rond in scholen van twee tot vier dieren, langzaam door het water duikelend en voedt zich met vis en pijlinktvis. Zijn leefwijze is vrijwel onbekend.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer