WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

Coscinocera hercules

De Herculesvlinder heeft zijn naam te danken aan het feit dat het één van de grootste vlinders ter wereld is. Hij komt voor op Papoea Nieuw-Guinea en in het noordelijk deel van Australië. Vrouwelijke exemplaren hebben bijzonder brede vleugels, terwijl de mannetjes opvallen door de extreem lange staarten aan de achtervleugels. De vlinders vliegen voornamelijk tijdens de nacht. De voedselplanten van de rupsen zijn Homolanthus en Dysoxylum. Niet alleen de vlinders zijn erg groot, ook de rupsen kunnen enorme afmetingen bereiken. Herculesrupsen met een lengte van zo'n zeventien cm. zijn geen uitzondering.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer