WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De dolfijn van Peale

De dolfijn van Peale of Lagenorhynchus australis. Grootte : lichaamslengte tot 2,1 meter en gewicht ongeveer 130 kg. Uiterlijk : een donkergrijze of zwarte dolfijn met donkere snuit en rug, naar de flanken lichter wordend; witte borst en buik en een duidelijke lichte, langwerpige streep langs de bovenflank van de grote, achterwaarts gebogen rugvin tot de staart. Puntige snuit.
Verspreidingsgebied : beperkt tot de kustwateren van het zuidelijke deel van Zuid-Amerika, meestal onder veertig graden z.br., en de Falkland-eilanden.
Dit is een dolfijn met een beperkte verspreiding, hoewel waarschijn niet echt zeldzaam. Er is niets bekend over zijn leefwijze.
In hoeverre L. australis als een zelfstandige soort kan worden beschouwd, dan wel tot L. obscurus gerekend moet worden, staat niet vast.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer