WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De dwerggriend

De dwerggriend of Feresa attenuata. Grootte : lichaamslengte mannetje 2,1 tot 2,4 meter; wijfjes zijn iets kleiner. Gewicht 150 tot 220 kg. Uiterlijk : voornamelijk zwart met om de lippen, tussen de borstvinnen en langs de onderbuik witte of grijze plekken, die om de anus breder worden. Grote rugvin, ietwat achterwaarts gebogen; afgeronde neus, kleine of geen snuit. 8 tot 11 paar flinke tanden in de bovenkaak, elf tot dertien paar in de onderkaak.
Verspreidingsgebied : een over de hele wereld in tropische en subtropische wateren verspreide soort; vaak aangetroffen in Japanse wateren, hetgeen wijst op een grote concentratie in het noordwestelijk deel van de Grote Oceaan.
Dwerggrienden schijnen, evenals hun grotere naamgenoten, predators van grote vissen en mogelijk van andere dolfijnen te zijn. Tegenover andere dolfijnen gedragen ze zich in gevangenschap in elk geval agressief. Zij jagen in scholen van maximaal vijftig dieren. Worden zelden vlak onder de kust of in visnetten aangetroffen.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer