WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek :
Historische figuren

George Best

Best, George (Belfast, Noord-Ierland, 1946), Brits voetballer, debuteerde in de Premier League bij Manchester United en al voor zijn achttiende had hij de eerste van zijn 31 interlands achter zijn naam staan. Hij speelde zowel op de vleugel als in de spits en wist met zijn briljante acties een heel team te inspireren en het publiek in extase te brengen.
Tussen 1963 en 1973 speelde hij voor Manchester United 349 competitiewedstrijden, waarin hij 134 maal scoorde. Hij won twee landstitels met dit team en in 1968 behaalden de Mancunians Europacup I, onder andere door een doelpunt van Best in de finale. In 1968 werd hij ook tot zowel Engels als Europees voetballer van het jaar gekozen.
Jammer genoeg maakte zijn eigenzinnig gedrag buiten het veld en alcoholproblemen een vroegtijdig einde aan zijn carrière op het hoogste niveau. Ook stond hij altijd volop in de aandacht van de media. Na zijn periode bij Manchester United, speelde Best nog voor Hibernian (Edinburgh), Fulham (Londen) en voor de Tampa Bay Rowdies in de Verenigde Staten. In 1983 sloot hij zijn loopbaan af bij Bournemouth. Best maakte daarna nog naam als sportcommentator.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer