WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : AmfibieŽn en reptielen
 

Gopherschildpad

De Gopherus polyphemus leeft in zandige gebieden tussen grasland en bos en wordt 23 tot 37 cm lang.
Deze schildpad heeft een gewelfd pantser en afgeplatte, van dikke schubben voorziene voorpoten, die geschikt zijn om te graven. Hij graaft buitengewoon lange gangen met een kamer aan het eind, die met zijn vrij constante vochtigheidsgraad en temperatuur als toevluchtsoord dient. Er is een waarneming van een tunnel die meer dan veertien meter lang was. Andere, kleine dieren kunnen het hol met de schildpad delen.
De schildpadden komen gedurende de dag te voorschijn om te zonnen en zich met gras en bladeren te voeden. Ze paren in het voorjaar en maken van april tot juni nesten. In deze periode worden verscheidene legsels van twee tot zeven eieren in een ondiepe kuil gelegd.

© 2006 - WORLDEXPLORER
Google