WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : AmfibieŽn en reptielen
 

Grote groene kikker

De Rana ridibunda leeft in plassen, sloten, riviertjes, meren en grote rivieren. Hij wordt tot vijftien cm lang.
De grote groene kikker is ťťn van de luidruchtigste, in kolonies levende groene kikkers van Europa. Afgezien van zijn kleur is deze langpotige kikker gemakkelijk te onderscheiden van de bruine kikker door de uitwendig zichtbare kwaakblazen aan beide zijden van de kop. De meeste tijd wordt in het water doorgebracht, soms komt hij op de oever of zit hij op een waterlelieblad. Deze kikkers eten zowel ongewervelde dieren, als kleine vogels en zoogdieren.
Ze kwaken zowel overdag als tijdens de nacht. Vooral in de paartijd zijn ze luidruchtig en laten ze een hele scala van geluiden horen. Ze paren in april of mei; de wijfjes leggen duizenden eitjes in verschillende grote klompen.

© 2006 - WORLDEXPLORER
Google