WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Heaviside-dolfijn

De Heaviside-dolfijn of Cephalorhynchus heavisidei. Grootte : lichaamslengte 1,2 meter en gewicht ongeveer 25 kg. Uiterlijk : een blauwzwarte of donkerbruine dolfijn met helder witte vlekken aan keel, borst en buik. De rugvin is driehoekig met een brede basis, bol aan de voorkant, hol aan de achterkant. In elke kaakhelft 25 tot dertig korte, puntige tanden.
Verspreidingsgebied : beperkt tot kustwateren van zuidwestelijk Afrika, van Kaap de Goede Hoop tot ongeveer achttien graden z.br., voornamelijk in de koele Benguelastroom.
Een weinig bekende soort van Afrikaanse kustwateren; ze zou in kleine groepen rondtrekken en zich voeden met vis, pijlinktvis en garnalen.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer