WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Indische bruinvis

De Indische bruinvis of Neophocoena phocaenoides. Grootte : lichaamslengte anderhalve meter en gewicht ongeveer 45 kilo. Uiterlijk : een kleine, grijszwarte bruinvis met een wat ronde kop; een rugkam met hoornpapillen maar geen rugvin. Donkergrijze plekken tussen de borstvinnen en om de anus. De borstvinnen zijn lang en puntig, de staartvin is diep ingesneden.
Verspreidingsgebied : een soort die op de kust, vlak voor de kust en in de grote rivieren (soms wel tot duizend kilometer landinwaarts) van zuidelijk en oostelijk AziŽ voorkomt, van de Perzische Golf tot Pakistan, India, MaleisiŽ, IndonesiŽ, China en Japan - vaak bij mangroven-vloedbossen. Hij komt ook voor in de Jangtse-rivier en het Tung-Tingmeer. Er blijken drie grote populaties te bestaan - Indo-Maleise, Chinese en Japanse - die sommige auteurs beschouwen als zelfstandige ondersoorten of zelfs als soorten.
Deze bruinvissen leven in beschutte kustwateren, rivieren en ziltige moerassen, waar zij zich voeden met vis, inktvis en schaaldieren. Over hun leefwijze is zeer weinig bekend. De kustbevolkingen maken al sinds onheuglijke tijden jacht op deze kleine bruinvis.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer