WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Irrawaddydolfijn

De Irrawaddydolfijn of Orcaella brevirostris. Grootte : lichaamslengte ongeveer twee meter en gewicht honderd kilogram. Uiterlijk : een grijze dolfijn, donker of licht van kleur, met een bolvormige kop, korte snuit en buigzame nek. Grote peddelvormige borstvinnen; lage achterwaarts gebogen rugvin die vrij ver naar achter op het lichaam zit. Tanden : tien tot twintig paar in beide kaken.
Verspreidingsgebied : beperkt tot de tropische wateren van de Indische en de Grote Oceaan, van de Golf van Bengalen tot noordelijk AustraliŽ, IndonesiŽ en zuidoostelijk AziŽ. Wordt voornamelijk onder de kust aangetroffen en in grot estuaria en rivieren; sommige populaties schijnen volledig in zoet water te leven.
Een wijd verspreid maar vrij onbekende soort, die zich zowel in de grote rivieren van zuidelijk en zuidoostelijk AziŽ thuis voelt als in de nabij gelegen zeeŽn. Zij voedt zich voornamelijk met vis, maar ook met op de bodem levende krabben.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer