WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Kameroendolfijn

De Kameroendolfijn of Sousa teuszii. Grootte : lichaamslengte 1,8 tot 2,2 meter en gewicht van 85 kg. Uiterlijk : een grijsbruine dolfijn met de gezwollen ruglijst en lange rugvin. Er zitten 27 tot dertig tanden in iedere kaakhelft.
Verspreidingsgebied : kustwateren en riviermondingen van tropisch West-Afrika, waarschijnlijk van MauretaniŽ tot Angola.
Deze soort, de minst bekende van alle snaveldolfijnen, is beschreven aan de hand van nog geen half dozijn complete exemplaren.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer

Bezoek ook: www.infoblog.be
Meer weten over gezondheid? --> http://gezondheid.infoblog.be
Meer weten over huisdieren? --> http://huisdieren.infoblog.be