WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Ongewervelde dieren
 

Klappersprinkhaan

Psophus stridulus - familie veldsprinkhanen/Acrididae.
Deze soort wordt 23-40 mm. groot. Het wijfje is lichtbruin tot grijs van kleur, het mannetje bijna zwart. De achtervleugels zijn helemaal rood. Het halsschild heeft een rugkiel. Verspreiding : stenige droge graslanden, in bergstreken tot tweeduizend meter. In grote delen van Europa uitgestorven, ook in BelgiŽ en Nederland. Levenswijze en voortplanting : het mannetje vliegt met klapperend geratel op, vrouwtjes ratelen zittend.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer

Bezoek ook: www.infoblog.be
Meer weten over gezondheid? --> http://gezondheid.infoblog.be
Meer weten over huisdieren? --> http://huisdieren.infoblog.be