WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

Lasiommata megera

De argusvlinder heeft een groot verspreidingsgebied dat loopt van noordelijk Afrika, Zuid- en Centraal-Europa tot in AziŽ. Het is een bewoner van graslanden in tal van gebieden en is daar vaak te zien op stenen en rotsen. De kleur aan de onderkant van de vleugels is aangepast aan deze ondergrond en maakt dat hij in rust niet te zien is. De bovenkant van de vleugels is veel kleurrijker, met voor de mannetjes een donkere band over de voorvleugel. Er zijn jaarlijks twee tot drie generaties. De rupsen leven van tal van grassoorten. De argusvlinder overwintert als half volgroeide rups. De vlinders drinken nectar uit de bloemen van kruiden en struiken.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer