WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Nieuwzeelandse zeebeer

De Nieuwzeelandse zeebeer of Arctocephalus forsteri. Grootte : mannetje lichaamslengte twee tot 2,3 meter, gewicht tot ongeveer 180 kg. Wijfje 1,8 tot 2 meter lang, gewicht tot ongeveer tachtig kg. Uiterlijk : rug en flanken rookgrijs, geleidelijk overgaand in vuilbruin, onderkant lichter.
Verspreidingsgebied : algemeen voorkomend op de in zee uitstekende voorgebergten van het zuideiland van Nieuw-Zeeland en Stewart-eiland, met werpplaatsen op Open Bay, Snares en andere zuidelijke Nieuwzeelandse eilanden en op Chatham, Bounty, Campbell, Macquarie en mogelijk andere Nieuwzeelandse eilanden met een gematigd koud klimaat. Dezelfde soort paart ook op de eilanden voor de zuidwestkust van AustraliŽ van Eclipse-eiland tot Kangoeroe-eiland.
In Nieuw-Zeeland is de soort sinds 1916 bijna onafgebroken beschermd geweest en doordat zij ook door bijna iedereen, met uitzondering van enkele vissers, met rust zijn gelaten, zijn de aantallen de laatste tientallen jaren gestadig toegenomen. Recente onderzoekingen tonen aan dat de werpplaatsen voor het grootste deel van het jaar bezet zijn. Van begin november af worden harems gevormd, terwijl de meeste jongen in december worden geboren; veel jongen zijn nog steeds in de kolonies wanneer de volwassen bullen negen of tien maanden later hun ligplaatsen weer innemen. De totale populatie telt waarschijnlijk meer dan 60.000 dieren en neemt nog steeds langzaam toe.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer

Bezoek ook: www.infoblog.be
Meer weten over gezondheid? --> http://gezondheid.infoblog.be
Meer weten over huisdieren? --> http://huisdieren.infoblog.be