WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

De Ochlodes venata of groot dikkopje

Dit is een vrij algemeen voorkomende bewoner van Europa en Azië tot aan Japan toe. Hij ontbreekt in de noordelijke delen van Scandinavië en de warme gebieden rond de Middellandse Zee. Hij heeft een voorkeur voor bosrijke gebieden. Mannetjes van het groot dikkopje hebben op hun voorvleugels een donkere opvallende vlek met geurschubben. De eitjes worden afgezet op een grote verscheidenheid aan soorten grassen of Graminae en zeggen of Cyperacea. De rups groeit bijzonder langzaam. Het net uitgekomen rupsje voedt zich lange tijd met breedbladige grassoorten. Als hij half volgroeid is, spint hij van grasstengels een kokertje om daarin te overwinteren. Er is jaarlijks één generatie, die vliegt van juni tot augustus.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer

Bezoek ook: www.infoblog.be
Meer weten over gezondheid? --> http://gezondheid.infoblog.be
Meer weten over huisdieren? --> http://huisdieren.infoblog.be