WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

De Ornithoptera paradisea

Dit is een prachtige vogelvlinder, die in kleine populaties verspreid voorkomt in het noordelijke deel van Papoea Nieuw-Guinea. De staarten aan de achtervleugels van het mannetje zijn karakteristiek voor deze soort (zie foto). Zowel mannetjes als vrouwtjes vliegen bij voorkeur rond de toppen van de bomen in bossen op berghellingen en in valleien.
De voedselplant van de rupsen is een zeldzame plantensoort uit de familie van de Aristolochiaceae. Het eistadium duurt bijna twee weken, het rupsenstadium zes tot zeven weken. Ook het popstadium duurt ruim zes weken. De vlinders zelf leven zo'n drie maanden. Ze vliegen niet over grote afstanden, maar blijven in een vrij beperkt gebied. Dit is één van de weinige vlindersoorten waarvoor wereldwijd wettelijk beschermende maatregelen van kracht zijn.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer

Bezoek ook: www.infoblog.be
Meer weten over gezondheid? --> http://gezondheid.infoblog.be
Meer weten over huisdieren? --> http://huisdieren.infoblog.be