WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Ongewervelde dieren
 

Pardosa lugubris

Familie Wolfspinnen - Lycosidae.
Wolfspinnen jagen vrij en bouwen op een enkele uitzondering na geen web. Het familiekenmerk is de plaats van de ogen. Bij de afgebeelde soort strekt de lichte rugstreep zich naar voren uit. De wijfjes worden zeven mm. groot.
Verspreiding : vaak talrijk aanwezig op onbedekte bodem in bos- en wegranden.
De mannetjes zwaaien bij de balts met hun zwarte palpen. Broedzorg : de eicocon wordt aan de spintepels meegevoerd, de jongen zitten tot de eerste vervelling op het achterlijf van het moederdier.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer