WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

Pieris napi

Het klein geaderd witje komt voor in noordelijk Afrika, Europa, het noordelijk deel van AziŽ en in Noord-Amerika. De vlinder houdt van vochtige terreinen, niet alleen in warme maar soms ook in zeer koude gebieden. De voedselplanten van de rupsen zijn koolsoorten, waterkers, veldkers, look-zonder-look. De rupsen groeien snel en zijn binnen de veertien dagen verpopt. De pop is ook het stadium dat overwintert. Zo'n pop zit aan een stevige stengel, een boomstam of een steen. Er zijn twee, soms drie generaties per jaar. Het klein geaderd witje is een zeer algemeen voorkomende vlindersoort die ook trekgedrag vertoont.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer