WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

Plebejus argus

Het heideblauwtje komt voor in heideterreinen in Europa en AziŽ tot aan Japan. Mannetjes zijn bovenop de vleugels blauwgekleurd. De vrouwtjes bruin. De voedselplanten van de rupsen zijn struikheide en dopheide. Het eitje wordt gelegd op de houtige stengel en overwintert daar. In het voorjaar eten de rupsjes van de bloemknoppen en de groeipunten van de plant, bij voorkeur van jonge heideplanten. De rupsen laten zich vervolgens door werkstermieren van de wegmier meenemen naar het mierennest om daar te verpoppen. Er zijn ook heideblauwtjes die buiten een mierennest kunnen overleven. De vlinders leven in grote aantallen bij elkaar in vrij kleine gebieden.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer