WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

Polyommatus icarus

Het Icarusblauwtje is een algemene verschijning in een grote verscheidenheid aan klimaatgebieden in Noord-Afrika, Europa tot in oostelijk Azi. Hij komt voor in allerlei graslanden en heideterreinen waarin de waardplant groeit. De voedselplant van de rupsen is voornamelijk rolklaver. Het Icarusblauwtje overwintert als half volgroeid rupsje. In het voorjaar groeit de rups maar langzaam. Het duurt meer dan twee maanden voor hij verpopt. De pop ligt verborgen tussen dorre bladeren in de strooisellaag. Er is ieder jaar n generatie. In warmere delen van het verspreidingsgebied kunnen dat er ook twee tot drie zijn.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer