WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

Pontia daplidice

Het resedawitje heeft een verspreidingsgebied dat zich uitstrekt van noordelijk Afrika en Europa tot aan het oostelijke deel van AziŽ. Het is een snelle vlieger, die nomadisch is ingesteld. Constant is hij op zoek naar nieuwe gebieden. Daar zoekt hij jonge plantjes van resedasoorten. De pop is het stadium waarin het resedawitje de winter doorbrengt. De pop zit altijd bevestigd op een stevige ondergrond, zoals een boomstam of een steen.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer