WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

De Pyrgus malvae of het aardbeidikkopje

Deze aardbeivlinder komt verspreid voor in grote delen van Europa en Azië tot in Mongolië. Vrijwel overal echter nemen de aantallen aardbeivlinders af. Dit dikkopje houdt zich graag op langs bosranden, waar hij opvalt door zijn snelle vlucht, die regelmatig onderbroken wordt om even op de grond te rusten. De vlinder drinkt regelmatig nectar uit bloemen van de wilde aarbeid, zenegroen en ganzerik of Rosaceae. De rupsen van de aardbeivlinder eten de bladeren van diezelfde plantensoorten. Als de rups volgroeid is, maakt hij een losmazige cocon, waarin hij overwintert. Het komt regelmatig voor dat een pop voor een tweede keer overwintert. Er is jaarlijks dan ook maar één generatie.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer