WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Indeling zoogdieren
 

Orde van de schubdieren

Schubdieren zijn zoogdieren met een slank lichaam, korte poten en beschermende beenachtige platen. Ze kunnen zich tot een balletje oprollen, als ze worden aangevallen. Hun tandeloze mond heeft een tong die ver kan worden uitgestoken. Daarmee likken ze hun prooi op. Hun maagwand en darmwand is op bepaalde plaatsen voorzien van een soort hoornachtige tandjes, die het voedsel fijnmalen. De schubdieren zijn goede klimmers en vele hebben een grijpstaart. Ze worden ongeveer één meter lang, de staart meegerekend. De orde van de schubdieren bestaat uit slechts één familie met één geslacht en slechts enkele soorten. Deze komen verspreid voor over de eilanden bij Afrika en Azië.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer