WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : AmfibieŽn en reptielen
 

Seychellenskink

De Mabuya wrightii leeft op granieteilanden met guanoafzettingen en wordt dertig cm lang.
De Seychellenskink heeft een gedrongen lichaam en goed ontwikkelde achterpoten met lange tenen; zijn snuit is langgerekt en stomp. Het is een bodembewoner, die overdag actief is en een grote behoefte aan warmte heeft. Men treft hem meestal op de kleinere eilanden van de Seychellen aan, vaak dichtbij of tussen kolonies van zeevogels. In het broedseizoen voeden deze skinken zich met vogeleieren, met name met die van sterns, die ze van de rotsen afrollen zodat ze breken en de inhoud opgelikt kan worden. Verder is niet bekend wat ze eten. Zoals de meeste mabuya's krijgt deze skink levende jongen, maar verder is er over de voortplanting van deze soort niets bekend. Van een Zuidafrikaanse soort is bekend dat het wijfje haar jongen uit het ei helpt komen door de zachte eierschalen met haar tanden te openen.

© 2006 - WORLDEXPLORER
Google