WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De slanke dolfijn

De slanke dolfijn of Stenella attenuata. Grootte : lichaamslengte bij mannetjes van de grootste populaties twee tot twee en een halve meter; wijfjes 1,6 tot 2,2 meter; van andere populaties tien tot twintig procent kleiner. Gewicht van grote mannetjes honderd tot 115 kg. Uiterlijk : een slanke, gestroomlijnde dolfijn, op de rug blauwzwart of bruin en op flanken en onderbuik grijs gespikkeld. Witte wangen met donkere oogstreep; smalle snavel en kin; bij sommige populaties met een witte punt. Rugvin is sterk achterwaarts gebogen; slanke en puntige borstvinnen. Er zitten 41 tot 45 kleine, puntige tanden in elke kaakhelft.
Verspreidingsgebied : wijd verbreid in alle warme oceanen, het best bekend uit de Grote Oceaan, maar aangenomen wordt dat dezelfde soort ook aanwezig is in de Indische en de Atlantische Oceaan. Er zijn veel geografisch gebonden variaties in kleur en in grootte.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer