WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De snaveldolfijn

De snaveldolfijn of Steno bredanensis. Grootte : lichaamslengte 2,2 tot 2,7 meter en gewicht 135 tot 155 kg. Uiterlijk : een donkergrijze, fraai gestroomlijnde dolfijn met donkere rug en vinnen en lichtere, gevlekte flanken en buik. De snuit is lang, de vinnen zijn smal en sierlijk gepunt en de rugvin is hoog. Er staan ongeveer 24 paar tanden met geribbelde kronen in elke kaak. De snuit is min of meer kegelvormig.
Verspreidingsgebied : wordt schaars aangetroffen in tropische en subtropische wateren van de hele wereld, met inbegrip van de Middellandse Zee. Een diepwatersoort die zelden bij de kust wordt aangetroffen. Uit Nederland is slechts één exemplaar bekend, aangetroffen in één der Scheldemonden rond 1825.
Er is zeer weinig bekend over deze soort, hoewel vele strandingen bekend zijn uit het hele, uitgebreide verspreidingsgebied en er verscheidene in gevangenschap zijn gehouden. Snaveldolfijnen worden van tijd tot tijd door beroepsvissers gevangen, of geraken per ongeluk in tonijnnetten, doch de soort leeft gewoonlijk te ver van land om door walvisjagers vanaf de kust lastig te worden gevallen. Bovendien is zij te klein en te wijd verspreid om systematisch te worden bejaagd, of zelfs bestudeerd.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer