WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Stejneger-spitssnuitdolfijn

De Stejneger-spitssnuitdolfijn of Mesoplodon stejnegeri. Grootte : lichaamslengte tot vijf meter en gewicht 1270 kg. Uiterlijk en verspreidingsgebied : een effen zwart gekleurde soort van de noordelijke Grote Oceaan, die voornamelijk wordt aangetroffen in subarctische wateren, van Japan tot de Commandeurs- en Pribilow-eilanden, Alaska en Brits Columbia. De mannetjes hebben een grote, platte, rechthoekige tand, acht tot veertien cm lang, op ongeveer een derde van de punt in beide zijden van de onderkaak. Deze zijn uitstekend te zien bij levende dieren. Naar verluidt verzamelen zij zich in kleine groepen in de zalmgebieden voor de westkust van de Verenigde Staten.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer