WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Indeling zoogdieren
 

Orde van de tandelozen

De tandeloze zoogdieren zijn zoolgangers. Ze zijn lomp van vorm en hebben tenen met sterke nagels. Meestal vangen ze hun voedsel met hun lange, beweeglijke tong. Andere hebben een soort kiezen die enige dienst kunnen doen. De tandelozen voeden zich met insecten en planten. Hun lichaam kan bedekt zijn met haren (miereneter, luiaard) of met hoornachtige plaatjes (gordeldier). Hun staart kan heel klein zijn of juist sterk ontwikkeld. Het vrouwtje kan één jong per keer baren of zeven tot twaalf jongen (enkele gordeldieren). De miereneters leven altijd op het land en de luiaards zijn uitgesproken boomdieren. Hun grootte ligt tussen de dertien cm (gordeldier) en 2,3 meter (drie-tenige reuzenmiereneter). De tandeloze zoogdieren leven alleen in het midden van Zuid-Amerika.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer