WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De witbuikdolfijn

De witbuikdolfijn of Cephalorhynchus eutropia. Grootte : lichaamslengte 1,4 meter en gewicht ongeveer vijftig kg. Uiterlijk : een kleine, gedrongen, bijna geheel zwarte dolfijn met witte plekken aan keel, borst en onderbuik. In iedere kaakhelft 25 tot 32 tanden.
Verspreidingsgebied : beperkt tot de kustwateren van zuidelijk Chili van ongeveer 37 graden z.br., tot het gebied van Straat Magalhaes en Kaap Hoorn.
Deze soort, die zeldzaam en zeer schuw is, zelfs in de wateren waar hij thuis hoort, is zelden waargenomen en nog minder gefotografeerd of bestudeerd, hoewel vissers ze van tijd tot tijd vangen om te eten of te gebruiken als aas. Ook de naam Chileense dolfijn wordt gebruikt.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer