WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Vlinders
 

Zeuzera pyrina

De rouwvlinder (familie Cossidae) heeft een bijzonder groot verspreidingsgebied dat zich uitstrekt van noordelijk Afrika, Europa en AziŽ tot in Noord-Amerika. De vlinders zijn niet erg kritisch in de keuze van hun waardplant. Ze leggen hun eieren op allerlei soorten van loofbomen. De rupsen leven in de stam en eten hout. Ze groeien zo langzaam dat ze meestal tweemaal overwinteren. Als ze uiteindelijk volgroeid zijn, verpoppen ze in een cocon die ze hebben gesponnen aan het einde van een gang in de boomstam. Rouwvlinders vliegen de ganse zomer.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer