WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De zuidelijke gladde dolfijn

De zuidelijke gladde dolfijn of Lissodelphis peronii. Grootte : lengte anderhalve tot 2,2 meter; wijfje iets kleiner dan het mannetje. Gewicht ongeveer zeventig kg. Uiterlijk : zwart of donker grijsbruin op de rug, volkomen witte snuit, onderzijde, vinnen en flanken. Geen rugvin. 40 tot 48 scherpe tanden in elke kaakhelft.
Verspreidingsgebied : rond de zuidpool in koele, gematigde wateren van de zuidelijke oceanen, zich noordwaarts uitbreidend in koude stromingen tot dicht bij Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.
Een tamelijk onbekende soort van de zuidelijke gematigde zone, die voorkomt in scholen van twintig tot verscheidene honderden, vaak in diep water in het zich van land.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer