WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : In het water levende zoogdieren
 

De Zuidelijke zwarte dolfijn

De Zuidelijke zwarte dolfijn of Berardius arnuxii. Grootte : lichaamslengte tien tot twaalf meter en gewicht 8500 kg. Uiterlijk : een middelgrote, donkergrijze walvis, lichter op de flanken en de buik. Hoog voorhoofd en duidelijke afgebakende bek. De mannetjes hebben twee platte driehoekige tanden in beide helften van de onderkaak, waarvan het voorste paar zeven tot acht cm lang is, en het achterste iets kleiner.
Verspreidingsgebied : een soort van de zuidelijke koele en koude wateren. Er zijn er verscheidene gestrand op de kusten van Nieuw-Zeeland en ook in zuidelijk AustraliŽ, op de Falkland-eilanden, Zuid-GeorgiŽ en in het gebied van het zuidpoolschiereiland.
Deze weinig bekende walvis trekt alleen rond of in kleine groepen van drie of vier dieren. Het is een bewoner van de diepzee, die zich waarschijnlijk voedt met pijlinktvis en vis, waarvan nog maar weinig bekend is.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer