WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Javanees

Land van herkomst : Verenigde Staten
Andere namen : de Javaan, de Javaanse Kat, Mandarin (Nederland)

Een Oosters Korthaar of een Balinees, maar dan met een halflange vacht

Ondanks zijn naam is deze kat niet rechtstreeks afkomstig van het eiland Java. Uit fokprogramma's die aanleiding hebben gegeven tot het ontstaan van de Balinees (halflangharige Siamees), kregen Amerikaanse fokkers een oosterse kat met een halflangharige vacht, Javaan gedoopt vanwege zijn type.
De vraag of de Javanees een echt nieuw ras is of enkel een variŽteit van de Balinees, verdeelt de verschillende kattenassociaties.
De F.I.Fe bijvoorbeeld, noemt een oosterse halflangharige kat met een volledig gepigmenteerde vacht en groene ogen 'Javanees'. Voor de C.F.A. is de Javanees enkel een Balinees in een andere kleur dan de vier erkende basiskleuren : seal, blauw, chocolate en lilac point. Het is voor hen dus een colourpoint met donkerblauwe ogen zoals de Siamees. De onafhankelijke Nederlandse kattenverenigingen kennen het ras Javanees niet. Zij erkennen de Balinees in alle kleuren en de Mandarin. Dit ras komt nog zelden voor in Europa.

Algemene kenmerken
Middelgroot, maar zwaarder dan de Siamees. Lange, slanke, elegante maar mooi gespierde kat.
Karakter/bijzonderheden
De Javanees heeft het karakter en het temperament van een Oosterse kat. Extravert, spraakzaam met een melodieuze stem. Bezitterig; hij volgt zijn baas zoals een hondje en weet hoe hij alle gewenste aandacht kan verkrijgen. Tevens is het een sportieve kat en een goede jager. De vacht is makkelijk te onderhouden, temeer daar hij ervan houdt geborsteld te worden.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer