WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Bombay

Een Amerikaanse raskat die Bombay werd genoemd omdat zijn intens zwarte vacht deed denken aan die van de Indiase zwarte panter. Hij wordt ook beschreven als een Zwarte Burmees, een mini-panter of the patent-leather kid with new penny eyes.
Uiterlijk
Een compact gebouwde, gespierde zwarte kat met een enorm glanzende, zeer korte, zijdeachtige, glad aanliggende vacht. Hij heeft grote, goudkleurige ogen en wijd geplaatste oren op zijn nogal ronde hoofd.
Geschiedenis
Dit ras werd in 1958 in Kentucky bewust gecreŽerd door Nikki Homer. Zij kruiste een bruine Burmees met een zwarte American Shorthair. Door de zwarte kleur van de Black American Shorthair te combineren met de glanzende vacht van de Burmezen, wilde zij een mini-panter fokken, met een extreem glanzende vacht en koperkleurige ogen. De Bombay kreeg in 1976 kampioenschapsstatus in de Verenigde Staten. Buiten Amerika is hij nog steeds tamelijk zeldzaam. In Groot-BrittanniŽ worden in beperkte mate Bombays gefokt, echter op basis van de Brits Korthaar en Burmezen van niet Amerikaans type. Vanwege de verschillen tussen de Amerikaanse en de Britse ouders, verschillen de resulterende Bombays voor kenners tamelijk duidelijk van elkaar.
Persoonlijkheid
Deze katten worden vaak beschreven als sterk van wil, zelfverzekerd, zacht, vocaal maar met een zachte stem, intelligent, gevoelig, nieuwsgierig, speels, geduldig en ongewoon vriendelijk.
Kleurslagen
Deze kat is alleen officieel erkend in de kleur zwart.
 

© 2006 - WORLDEXPLORER
Google