WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Burmilla

Een nieuwe Britse raskat, het gevolg van een toevallige kruising tussen een Perzisch Chinchilla kater en een Lilac Burmese poes.
Uiterlijk
Deze kat heeft het uiterlijk van een zilveren Burmees. De combinatie van de Burmese lichaamsbouw met de zachte, dichte, kortharige vacht met tere tipping op zilver is bijzonder aantrekkelijk. Bovendien heeft hij zwarte randjes om zijn ogen, alsof hij mascara draagt.
Geschiedenis
De Burmilla werd in 1981 per ongeluk gefokt door Miranda, baronesse Von Kirchberg. Een Chinchilla kater genaamd Sanquist en een Burmese poes luisterend naar de naam Fabergé, wachtten op partners van hun eigen ras maar hadden intussen belangstelling voor elkaar. Toen Fabergé krols werd, werd onmiddellijk apart gezet ter voorbereiding op haar vertrek naar een Burmese kater. Voor ze de deur uit was kreeg Sanquist echter de gelegenheid om haar warmpjes gedag te zeggen. Dat had opmerkelijke gevolgen. Het nest bleek niet uit Burmeesjes te bestaan, zoals verwacht. Uit hun uiterlijk viel duidelijk af te leiden dat alleen Sanquist de vader kon zijn, die daarop zijn vaderlijke rol serieus ter hand nam en de kittens verzorgde en beschermde. Het nest bestond uit vier aantrekkelijke poesjes die niet werden gesteriliseerd en van de hand gedaan, wat meestal gebeurt bij ongelukjes. De baronesse besloot om deze katjes te houden om er een nieuw ras mee te fokken. Ze werden met Burmezen gekruist, waarbij bleek dat hun aantrekkelijke uiterlijk ook in de volgende generatie behouden bleef. Na latere generaties bleek de Burmilla een populair nieuw ras te worden. De baroness richtte al snel de Burmilla Association op om de belangen van het ras te behartigen. De Burmilla kreeg in 1990 voorlopige kampioenschapsstatus in Groot-Brittannië en werd door de FIFe officeel erkend.
Persoonlijkheid
Deze katten worden vaak beschreven als speels, vlot, sociaal, vriendelijk, aanhankelijk, goedgehumeurd en zacht.
 

© 2006 - WORLDEXPLORER
Google