W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Rubriek : Slangen
 

De Californische bergkoningsslang

De Californische bergkoningsslang of Lampropeltis zonata is een kleine, felgekleurde berg-koningsslang die voorkomt in ge�soleerde bergketens in Californi�, Oregon, Washington en Baja California. Ze heeft helderrode, witte en zwarte ringen en de snuit is altijd zwart. Ze is misschien wel de mooiste van alle driekleurige slangen. Er worden ten minste zes ondersoorten erkend, maar de onderlinge verschillen zijn gering en een juiste determinatie kan alleen plaatsvinden als de streek van herkomst bekend is.
De verzorging en de fok zijn zoals beschreven werd voor het geslacht, maar L.zonata is niet ��n van de gemakkelijkst te houden slangen. Vaak weigeren jonge broedlingen muizen te eten en sommige exemplaren voelen zich hun hele leven lang niet prettig bij een dieet van knaagdieren. Net zoals de Arizona-bergkoningsslang ondergaat deze soort in de winter een hibernatie van vele maanden, en gevangen dieren weigeren in de koude maanden soms te eten, zelfs wanneer hun onderkomens verwarmd worden.
De vrouwtjes produceren per jaar een legsel van ongeveer zes eieren. Deze komen uit bij 28 graden Celsius na ongeveer zestig dagen en de jongen geeft u dan kleine hagedissen of naar hagedissen ruikende muizen te eten. Het ontwikkelen van een ras dat graag muizen eet, is een zeer nuttig en bruikbaar fokproject. Er wordt gezegd dat de ondersoort uit Baja California, L.z.algama, grotere jongen produceert dan de andere en dat ze een gulziger eter is, maar ze kan soms ook moeilijk zijn en in ieder geval is ze zelden te koop.


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer