WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Ceylon

Een kat die sterk lijkt op een vroege, nog niet erg gestroomlijnde Abessijn, afkomstig van Ceylon (het huidige Sri Lanka).
Uiterlijk
Hij heeft de typische ticked tabby vacht van de moderne Abessijn, maar hij heeft nog steeds strepen op de poten zoals die voor dat ras tegen het einde van de negentiende eeuw gewoon waren. In die zin lijkt hij wel op de zogenaamde Wilde Abessijn die in de jaren tachtig werd ontwikkeld uit zwerfkatten die van Singapore afkomstig waren.
Geschiedenis
Sinds enkele jaren is hij vooral populair onder Italiaanse fokkers. In januari 1984 bracht de Milanese dierenarts Paolo Pellegatta een bezoek aan Sri Lanka. Zo stuitte hij op een ongewone en aantrekkelijke plaatselijke kat. Hoewel het zwerfkatten betrof, waren ze opvallend vriendelijk en hij besloot een kleine groep mee terug te nemen naar ItaliŽ. Eest waren dat twee katers, Tisa en Serendib, en twee poezen, Taranga en Aralyia. Daar kwamen er later nog wat katten bij en samen vormden ze de Europese kern van het ras. Ze maakten een paar maanden later, in mei 1984, hun eerste publieke verschijning op de Coma Cat Show in ItaliŽ en waren een succes. Er volgden vier jaar van geplande fokkerij, waarna in mei 1988 de Gatto di Ceylon aan de FIFe werd voorgesteld. OfficiŽle erkenning is bij de FIFe nooit een feit geworden, wel bij een onafhankelijke Italiaanse organisatie.
Kleurslagen
Een traditionele warm zandkleurige grondkleur met zwarte tabby tekening.
 

© 2006 - WORLDEXPLORER
Google