WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Opmerkelijke menselijke realisaties

De Borobudur tempel in IndonesiŽ

Wat Java wereldberoemd maakt, is de enorme Boeddhistische tempel: de Borobudur.
Je kunt de Borobudur tempel het best bereiken via Yogyakarta. Deze stad ligt midden op het eiland en vormt al eeuwenlang het culturele hart van het eiland. Op ongeveer veertig kilometer ten noordwesten van Yogyakarta Ėeen uurtje rijden- staat de legendarische Borobudur tempel, het grootste Boeddhistische monument ter wereld.
De tempel heeft een omtrek van maar liefst vijf kilometer. Hij is gebouwd in de vorm van een lotus en dateert waarschijnlijk uit de 8ste eeuw; in deze tijd had de Sailendra-dynastie de heerschappij over Midden-Java. Dit maakt de Borobudur tempel wel 300 jaar ouder dan de Cambodja: Angkor Wat, het tempelcomplex van de Khmers. Er hebben enorm veel
mensen keihard gewerkt om de Borobudur uit de grond te stampen. Naar schatting hebben ongeveer 46.000 steenhouwers, beeldhouwers, metselaars en dragers aan het monument gewerkt. In die tijd was dit enorm veel, bijna eentiende van de werkende bevolking werkte tussen de 20 en 75 jaar lang aan de bouw van de tempel.
Vreemd genoeg werd de Borobudur om mysterieuze redenen na de voltooiing van de tempel verlaten en pas in 1814 door de Engelsman Sir Thomas Stamford Raffles, die toen over Java regeerde, herontdekt. De tempel was door een vulkaanuitbarsting eeuwenlang onopgemerkt gebleven en dankzij de Engelsman werd de site van de Borobudur helemaal schoongemaakt en kwam de prachtige tempel tevoorschijn. Helaas ging veel Javaanse kunst uit de tempel verloren door plunderingen en verval.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer