WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Opmerkelijke menselijke realisaties

De Chinese Muur

Chinese muur (Chin.: Wanli Changcheng, = muur van 1000 li; Mong.: Cagaan Cherem, = witte muur), ca. 2500 km lange muur in de Volksrepubliek China, tussen Jiayuguan (prov. Gansu) en Shanhaiguan (prov. Hebei) aan de Golf van Liaodong, tot 16 m hoog, aan de onderzijde 8 m, aan de bovenzijde 5 m breed.

De muur werd in 3de eeuw v.Christus ten tijde van de Tj'in-dynastie gebouwd met gebruikmaking van diverse eerder aangelegde verdedigings
"A fortress tower covered by sands"werken, waarvan sommige toen al een eeuw oud waren, en in de loop der tijden diverse malen uitgebreid en versterkt; in de huidige vorm stamt de muur grotendeels uit de 15de eeuw (Ming-dynastie). De muur bestaat op sommige plaatsen uit meerdere aftakkingen (bijv. ten noorden van Peking) en telt talrijke torens en versterkte poorten. Hij bestaat grotendeels uit aarde en löss; de delen bij Peking bestaan uit steen.
De belangrijkste reden voor de bouw van de muur waren de herhaalde invallen door de nomadenvolken (m.n. de Mongolen) die langs de noordgrens van het toenmalige China leefden. Thans zijn delen van de muur bij Peking opengesteld voor toeristen.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer