W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     

Deze artikelen mogen niet ontbreken in je mountainbike uitrusting!

Leef jij helemaal op als je op de fiets zit? Dan is mountainbiken als sport misschien wel de perfect match voor jou! Hoewel mountainbiken natuurlijk iets heel anders is als naar je werk fietsen, is het wel een fijne sport waar je behoorlijk wat uithoudingsvermogen mee opbouwt. Mountainbiken op je stadsfiets is natuurlijk niet praktisch. Mountainbiken doe je meestal off-road door ruig gebied. De dunne banden van je stadsfiets en het gebrek aan demping in het voorwiel zijn onder zulke omstandigheden verre van comfortabel. Een goede fiets die speciaal is gemaakt voor mountainbiken is dus een must!

Met alleen een mountainbike ben je er nog niet. Mountainbike routes lopen vaak door begroeid gebied. Een goede uitrusting is dan wel zo prettig. Om ervoor te zorgen dat jij straks voorbereid op pad gaat, vertellen we je in deze blog wat niet mag ontbreken in je mountainbike uitrusting!

Een stevige mountainbike is een must

Het is in ieder geval zeker dat je een echte mountainbike nodig hebt als dit je nieuwe hobby wordt. Het is verstandig om een mountainbike te kopen van een kwalitatief merk. Hij moet namelijk wel tegen een stootje kunnen. Je wilt na iedere trektocht namelijk niet een stop hoeven maken bij de fietsenmaker. Ben je van plan om vooral lange tochten te gaan maken met de mountainbike? Dan is een extra steuntje in de rug de heuvel op wel zo prettig. De keuze voor een elektrische mountainbike is dan een goede optie. Deze is namelijk voorzien van een krachtige accu die je via de motor ondersteunt tijdens het trappen. Zo kun je net wat verder fietsen zonder vermoeid te raken!

De rest van je uitrusting

Naast een goede mountainbike heb je natuurlijk meer spullen nodig om je nieuwe hobby als een echte pro te beginnen. Vergeet bijvoorbeeld geen comfortabele outfit samen te stellen. In de zomer wil je luchtige kleding aan die snel opdroogt. In de winter heb je ook ademende kleding nodig, maar zijn wat extra laagjes wel zo comfi. Je bent echter wel actief bezig dus is kleding die je lichaamswarmte goed afvoert ook in de winter erg fijn. Naast kleding is het hebben fijn een stevig paar mountainbike handschoenen erg handig, maar ook een helm is een must. Een valpartij is soms namelijk niet te voorkomen. Ook een fijne zonnebril is een goede toevoeging aan je uitrusting. Deze zorgt namelijk voor bescherming tegen zon, vuil en stof.

Met alleen een mountainbike ben je er dus nog niet! Je mountainbike uitrusting bestaat uit veel meer spullen. Als je dus kiest voor deze mooie sport is wat voorbereidingstijd wel zo handig. Een uitrusting waar je op kunt vertrouwen is namelijk het halve werk!


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer