WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Historische figuren

Edward Kennedy

(Brookline, Mass., 22 febr. 1932), Amerikaans politicus, jongste zoon van Joseph P. Kennedy, studeerde rechten aan Harvard University en voorts o.a. aan het Instituut voor Internationaal Recht te 's-Gravenhage.
Hij trad in 1960 op de voorgrond bij de verkiezingscampagne van zijn broer John F. Kennedy en versloeg in nov. 1962, mede dankzij de populariteit van zijn broer, met grote meerderheid zijn republikeinse tegenstander George Cabot Lodge in de strijd om een zetel in de Senaat. Als senator ijverde hij o.m. voor de burgerrechten van de zwarte bevolking. In 1964 werd hij bij een vliegtuigongeluk ernstig gewond.
Na de moord op zijn broer Robert F. Kennedy in 1968 weigerde hij gevolg te geven aan de door een groot aantal Democraten op hem uitgeoefende druk zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Van 1969 tot 1971 was hij vice-voorzitter van de Democratische fractie in de Senaat. Verwikkelingen rond een auto-ongeluk, waarbij een vrouwelijke passagier van Kennedy om het leven kwam (juli 1969), beďnvloedden zijn politieke carričre: zo zag hij af van een kandidatuur voor het presidentschap in 1972. In 1980 dong hij tevergeefs naar de Democratische kandidatuur voor het presidentschap.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer