WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

Egyptisch Mau

Een kat die prachtige vlekken heeft en eruit ziet als de huiskatten die in de Oud-Egyptische kunst worden afgebeeld. De echte Egyptisch Mau is de als raskat gefokte, natuurlijke huiskat uit het moderne Egypte, met name uit CaÔro.
Uiterlijk
De enige echte Egyptisch Mau heeft een lichtgeronde, middelmatig lange kop met een vrij zachte belijning en een elegant, goedgespierd lichaam.
Geschiedenis
De in Rome wonende Russische prinses Natalja Troubetzkoy werd zo gefascineerd door de katten in het moderne Egypte dat ze besloot ze als ras te fokken. In 1953 was zij op bezoek bij de Egyptische ambassadeur in ItaliŽ waar ze onmiddellijk viel voor zijn paartje katten, een zilverkleurige poes en een rookkleurige kater, die gewoon als huiskatten werden gehouden. In december 1956 verliet de prinses ItaliŽ, vestigde zich in de Verenigde Staten en nam vanzelfsprekend haar katten mee. Ze zouden de basis vormen voor de fokkerij van Egyptisch Mau in de Verenigde Staten. Lisa was de eerste Mau die werd geshowd en ze trok al snel de aandacht van andere fokkers. In 1968 kreeg het ras kampioenschapsstatus bij de CFF. Andere kattenorganisaties volgden dat voorbeeld al snel. Sinds 1978 zijn Egyptisch Maus ook naar Europa geŽxporteerd.
Persoonlijkheid
Deze katten worden vaak beschreven als goedgehumeurd, kalm, gehard, beweeglijk, robuust, ingetogen, rustig, trouw, aanhankelijk en intelligent. Ze zouden een goed geheugen hebben en vaak wordt beweerd dat ze aan een lijntje kunnen lopen.
 

© 2006 - WORLDEXPLORER
Google