WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Europees Korthaar

Land van herkomst : vasteland van Europa
Andere namen : European Shorthair

Een gewone kat met een stamboom

De Europees Korthaar is in sommige landen van Europa de tegenhanger van de Brits Korthaar in onder andere Groot-BrittanniŽ, Nederland, BelgiŽ en Duitsland en de American Shorthair in de Verenigde Staten. Dit ras stamt af van de gewone gedomesticeerde kat (huiskat of straatkat) door een selectie die gebaseerd is op esthetische criteria.
In 1925 kreeg de Europees Korthaar voor het eerst een rasstandaard. Het ras, dat voorheen samen met de Brits Korthaar in ťťn categorie was ondergebracht, werd in 1982 door de F.I.Fe officieel erkend. De G.C.C.F. in Groot-BrittanniŽ heeft het ras niet erkend. In Nederland werden de Europees Korthaar en de Brits Korthaar door elkaar gefokt. Daarnaast gebruiken veel dierenartsen de term 'Europees Korthaar' als aanduiding van de rasloze straatkat. Om verwarring te voorkomen wordt daarom in Nederland alleen de Brits Korthaar erkend.

Algemene kenmerken
Een gelijkmatig postuur; de Brits Korthaar is meer gedrongen. Middelgroot tot groot. De katers kunnen wel acht kilogram wegen. Kortharig.

Karakter/bijzonderheden
Deze sterke, actieve, dynamische en speelse kat heeft een makkelijker karakter dan de gewone straatkat. Hij is rustiger en zachtaardiger. Hij is aanhankelijk, makkelijk in de omgang en heeft een groot aanpassingsvermogen. Hij is een goed jager en gaat graag naar buiten. De verzorging is eenvoudig. Behalve tijdens de rui is wekelijks borstelen ruim voldoende.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer