WORLDEXPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
    

Rubriek : Carine's Kattenpagina

De Exotic Shorthair

Land van herkomst : Verenigde Staten

Een pluizig brutaaltje met een langdurige puberteit

In de Verenigde Staten werden rond 1960 door fokkers van de American Shorthair kruisingen toegepast met Perzische katten om de kleur van de vacht te verbeteren en de katten zwaarder van postuur te maken. Er werden kortharige Perzen geboren die Exotic Shorthair werden genoemd en die in 1966 voor de C.F.A. werden erkend.
Tijdens het fokprogramma vonden eveneens kruisingen plaats met de Blauwe Rus en de Burmees. Sinds 1987 zijn alleen nog kruisingen met Perzen toegestaan.
De F.I.Fe erkende op haar beurt het ras in 1986. De Exotic Shorthair, die in de Verenigde Staten erg veel voorkomt, begint ook Eruopa te veroveren.

Algemene kenmerken
Kortharige Pers. Gewicht van 3-6,5 kg. Middelgroot en gedrongen.
Karakter/bijzonderheden
Het is een vreedzame kat, iets levendiger dan de Pers. Hij is nieuwsgierig en speels, heeft een goed karakter en is sociaal ten opzichte van zijn soortgenoten en honden. Hij is gemakkelijk in de omgang en onopvallend. Hij maiuwt zelden. Verdraagt het niet om alleen te zijn. Hij is aanhankelijk en heeft behoefde aan de liefdevolle aanwezigheid van zijn baasje. Deze robuuste kat bereikt de volwassen leeftijd pas rond de drie jaar en zijn puberteit verloopt nogal traag. Wanneer twee Exotic Shorthairkatten worden gekruist, kan het zijn dat er langharige jongen worden geboren. Deze worden door de C.F.A. Exotic Longhair genoemd. In Europa worden ze als Perzen beschouwd.
De verzorging is eenvoudig. En keer per week borstelen en kammen is voldoende. Tijdens de rui moet dit dagelijks. Omdat ze soms nogal veel tranen is het goed om elke dag de ogen schoon te maken.
 


Klik hier om deze pagina als je startpagina in te stellen !

Google
 
Web www.worldexplorer.be
www.infoblog.be
© 2006 - WorldExplorer