W ORLD E XPLORER     

Siteoverzicht
Email
Homepage
     


Rubriek : Archeologie

Graf van 3.000 jaar oud blootgelegd in Rome

Archeologen hebben in Rome een graf ontdekt dat dateert van 1.000 voor Christus, uit de periode tussen de bronstijd en de ijzertijd. Dat maakte het hoofd Cultureel erfgoed van de Italiaanse hoofdstad, Eugenio La Rocca, donderdag bekend.

Het graf omvat "een urne en zeven vazen uit gebakken aarde die perfect bewaard bleven", aldus Eugenio La Rocca. In de kleigrond werden putten blootgelegd van 1,70 meter diep en met een diameter van ongeveer ��n meter. Volgens de eerste schattingen dateert het graf van het einde van de elfde eeuw voor Christus. De archeologen troffen het graf aan in de buurt van het Forum van Caesar, het eerste van de keizerlijke fora dat in de eerste eeuw voor Christus werd aangelegd.

Beenderen
"In het graf vonden we ook verkoolde menselijke beenderen, sporen van dierlijke beenderen, mogelijk de resten van de begrafenismaaltijd, evenals kleine bronzen voorwerpen die we nog moeten onderzoeken", aldus nog La Rocca. De ontdekking biedt historici de kans om meer te weten te komen over een tijd waarin Rome nog niet was gesticht. De overlevering wil dat de stad in de achtste eeuw voor Christus werd opgericht.

"We weten erg weinig over deze periode, maar het lijkt erop dat er al kleine nederzettingen waren van verschillende gezinnen die zich op de heuvels rond Rome hadden gevestigd", verklaart La Rocca.
 

 

� 2006 - WORLDEXPLORER
Google